۱۲ مرحله اساسی در ایجاد یک استراتژی موفق سئو

بهنام محمودی 1403.08.12 241 0 0

۱۲ مرحله اساسی در ایجاد یک استراتژی موفق سئو

برای پیشرفت در دنیای دیجیتال امروز، داشتن یک استراتژی موثر سئو ضروری است. آشنایی با جدیدترین روش‌های بهینه‌سازی و سازگاری با تغییرات الگوریتمی می‌تواند دیده شدن شما را به حداکثر برساند.

سئو تنها به بهینه‌سازی رتبه در موتورهای جستجو محدود نمی‌شود؛ بلکه شامل درک نیازهای مخاطبان و ارائه راه‌حل‌ها از طریق وب‌سایت یا صفحات فرود نیز هست. گوگل به تنهایی ماهانه بیش از ۱۰۰ میلیارد جستجو پردازش می‌کند، پس اگر استراتژی درستی داشته باشید، فرصت شما برای جذب مشتریان جدید از طریق جستجو بسیار زیاد است.

اما یک چالش هم وجود دارد: الگوریتم‌های جستجو دائماً در حال تغییر هستند. به عنوان مثال، معرفی هوش مصنوعی مولد به طور مستقیم در نتایج جستجو، تعامل کاربران با موتورهای جستجو را کاملاً دگرگون کرده است. این به آن معناست که نمی‌توان تنها یک بار استراتژی سئو را تنظیم کرد و آن را به حال خود رها کرد؛ بلکه باید آن را به طور منظم بررسی و تنظیم کنید تا همچنان رقابتی بمانید.

شما باید به طور منظم وضعیت سئو را تحلیل و اصلاح کنید تا مطمئن شوید که از جدیدترین روش‌ها و استراتژی‌های بهینه‌سازی بهره‌مند هستید.

در این راهنما، مراحل ایجاد یک استراتژی موثر سئو را بررسی خواهیم کرد که هم با الگوریتم‌های موتورهای جستجو و هم با انتظارات کاربران سازگار باشد.

۱۲ مرحله اساسی برای ایجاد یک استراتژی موثر سئو

۱. همسوسازی سئو با اهداف تجاری و تعریف شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI)

همسویی استراتژی سئو با اهداف تجاری کلان و تعیین شاخص‌های کلیدی عملکرد که موفقیت شما را اندازه‌گیری می‌کنند بسیار ضروری است. دانستن مقصد و نحوه اندازه‌گیری پیشرفت، تضمین می‌کند که تلاش‌های سئوی شما متمرکز و موثر باشند. اهداف سئو شما باید در راستای اهداف کسب‌وکارتان باشد، خواه افزایش آگاهی برند، جذب بیشتر ترافیک، تولید سرنخ یا افزایش فروش. در این مرحله برنامه‌ریزی، KPIهایی را تعریف کنید که به کمک آن‌ها بتوانید میزان موفقیت اجرای استراتژی را بسنجید و متوجه شوید چه چیزی برایتان موثر است و در کجا نیاز به تنظیم دارید.

برخی از KPIهای سئو که باید ردیابی کنید عبارتند از:

  • دیده شدن در نتایج جستجو (با تقسیم‌بندی بر اساس ویژگی‌های جستجو مانند نتایج هوش مصنوعی، قطعه‌های ویژه، پک‌های محلی و غیره).

  • ترافیک از جستجو (ترافیک ارگانیک).

  • رتبه کلمات کلیدی.

  • نرخ کلیک

  • جستجوهای برند.

  • لینک‌های باکیفیت.

  • کاربران جدید و بازگشتی.

  • سرنخ‌ها و تبدیل‌ها.

  • بازگشت سرمایه (ROI) از کانال ارگانیک.

  • صفحات بازدید شده در هر جلسه.

  • مدت زمان تعامل در هر صفحه و نرخ پرش (نرخ پرش به اهداف تنظیم‌شده بستگی دارد).

  • Core Web Vitals.

  • خطاهای کراول.

این موارد، KPIهای داخلی سئو هستند که می‌توانید در آنالیتیکس ردیابی کنید. مدیران رده‌بالا احتمالاً بیشتر به تاثیر کلی بر کسب‌وکار، مانند کمک سئو به سفر مشتری و انتساب آن علاقه‌مند هستند. همچنین مهم است که بیان کنید سئو یک استراتژی بلندمدت است که ممکن است برای نشان دادن نتایج چشمگیر به زمان نیاز داشته باشد.

۲. تعیین انتظارات واقع‌بینانه و نگاه بلندمدت به سئو

یکی از اشتباهات رایج افراد ناآشنا با سئو، انتظار نتایج فوری است. سئو نوعی بازاریابی واکنش سریع نیست و همه استراتژی‌های سئو به نتیجه سریع منجر نمی‌شوند. عوامل متغیر مانند رقابت، لینک‌های ورودی و محتوا به گونه‌ای هستند که ارائه یک بازه زمانی دقیق تقریباً غیرممکن است. باید با این آگاهی وارد فرایند شوید که سئو به زمان نیاز دارد و هرچه کلمات کلیدی شما رقابتی‌تر باشند، رسیدن به بالای نتایج بیشتر طول خواهد کشید. این نکته باید از ابتدا به ذینفعان اطلاع داده شود تا انتظارات واقع‌بینانه باشد و داده‌های دقیق و ثابت به دست آید.

سئو می‌تواند بخشی از کل سفر مشتری باشد. ممکن است کسی سایت شما را از طریق جستجوی ارگانیک پیدا کند، سپس تبلیغ پرداخت‌شده شما را ببیند و در نهایت خرید کند. یا ابتدا تبلیغی ببیند، سپس به دنبال برند شما جستجو کند و به طور ارگانیک شما را پیدا کند. اینجا است که انتساب چند لمسی (multi-touch attribution) به کار می‌آید. ابزارهای انتساب چند لمسی مانند Triple Whale می‌توانند به شما کمک کنند تا بفهمید که کانال‌های مختلف چگونه در تبدیل‌ها نقش دارند.

۳. برسی کلی حال حاضر سئو

حالا که استراتژی سئو خود را با اهداف تجاری هماهنگ کرده و انتظارات را تعیین کرده‌اید، وقت آن است که بفهمید در حال حاضر در چه جایگاهی قرار دارید. باید با انجام یک برسی کامل سئو را شروع کنید. ممیزی سئو به شما نقشه راهی ارائه می‌دهد که در کل فرایند بهینه‌سازی به شما کمک می‌کند و به شما امکان می‌دهد سایت فعلی خود را ارزیابی کنید.

در برسی سئو باید به مجموعه‌ای از عوامل توجه کنید:

  • نام دامنه، سن و تاریخچه.

  • عوامل سئو داخلی مانند عناوین، هدف‌گذاری کلمات کلیدی و درگیری کاربر.

  • سازماندهی محتوا، کیفیت محتوا و کیفیت تصاویر 

  • محتوای تکراری.

  • کیفیت پروفایل بک‌لینک‌ها.

  • معماری وب‌سایت.

  • سئو محلی

  • عوامل فنی سئو مانند نقشه‌های سایت، بهینه‌سازی تصاویر و robots.txt.

  • اجرای تگ‌های hreflang برای سایت‌های چندزبانه.

۴. تحقیق کلمات کلیدی

رتبه‌بندی موتورهای جستجو براساس الگوریتمی است که عوامل مختلفی را برای تعیین اینکه چقدر یک وب‌سایت به یک جستجوی خاص پاسخ می‌دهد ارزیابی می‌کند و استفاده از کلمات کلیدی بخشی عظیم از این فرایند است. کلمات کلیدی، از واژگان تک‌کلمه‌ای تا عبارات پیچیده، به موتورهای جستجو نشان می‌دهند که محتوای شما درباره چیست. برای اطمینان از بهینه‌سازی و اجتناب از رقابت داخلی، باید تحقیق کنید و عوامل زیر را در نظر بگیرید:

  • هدف جستجو: کلمات اغلب چندین معنا دارند، پس باید هدف جستجو را در نظر بگیرید تا مخاطبانی را جذب نکنید که به دنبال چیز دیگری بودند.

  • کلمات کلیدی مرتبط: پس از شناسایی هدف جستجو، می‌توانید تعیین کنید که کدام کلمات کلیدی برای مخاطبان شما مناسب است.

  • ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی: ابزارهایی برای کمک به تحقیق کلمات کلیدی وجود دارند که داده‌های ارزشمندی مانند حجم جستجو و سطح رقابت ارائه می‌دهند.

  • حجم جستجو: از طریق ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی می‌توانید حجم جستجوی کلمات کلیدی را ارزیابی کنید. در ابتدا باید کلمات کلیدی مرتبط با بالاترین حجم جستجو را هدف قرار دهید.

۵. شناسایی صفحات ارزشمند

صفحات ارزشمند سایت شما، صفحاتی هستند که بیشترین ترافیک و ارزش را به سایت شما می‌آورند. این صفحات برای وب‌سایت‌های غیرتجاری ممکن است صفحه اصلی، صفحات خدمات یا هر صفحه‌ای باشد که دموی محصولات یا پیشنهادهای دیگر را ارائه می‌دهند. در سایت‌های تجارت الکترونیک نیز صفحات دسته‌بندی یا محصولات ارزشمند هستند.

۶. به‌روزرسانی مداوم محتوا

محتوای سایت شما ممکن است با گذشت زمان قدیمی شود، در حالی که موتورهای جستجو به دنبال محتوای به‌روز و مرتبط هستند. فرآیندی را برای به‌روزرسانی مداوم محتوا ایجاد کنید.

۷. بهینه‌سازی تجربه کاربری

ساختار فنی سایت شما و نحوه تعامل کاربران با آن از اهمیت بالایی برخوردار است. بهترین محتوای دنیا و استراتژی کلمات کلیدی کارآمد هیچ سودی نخواهد داشت اگر سایت شما خراب باشد یا کاربران از آن ناامید شوند و صفحه شما را ببندند.

۸. تحلیل رقابتی

شناخت وضعیت رقابتی شما به شما امکان می‌دهد که بهتر عمل کنید. باید بدانید که کدام کلمات کلیدی رقابتی‌تر هستند و کجا می‌توانید از فرصت‌های موجود استفاده کنید. تحلیل شکاف محتوا و بررسی ساختار سایت و بک‌لینک‌های رقبا از جمله فعالیت‌های کلیدی است.

۹. ایجاد اعتبار برند و لینک‌سازی

همه نکات قبلی برای شروع به شما کمک می‌کنند، اما چیزی که باید در نظر بگیرید این است که تلاش‌های شما در جهت ایجاد یک برند معتبر است. بک‌لینک‌ها نیز بخش مهمی از این فرایند هستند.

۱۰. ادغام سئو در فرآیندهای کاری

سئو دیگر یک فرآیند مستقل نیست و برای موفقیت نیاز به همکاری با سایر تیم‌ها و همسو شدن با فرآیندهای بازاریابی و فروش دارد.

۱۱. هم‌راستاسازی استراتژی سئو با سفر مشتری

استراتژی سئو باید با مراحل مختلف سفر مشتری هماهنگ باشد. مثلاً باید محتوای مناسبی برای مرحله آگاهی، علاقه، تصمیم‌گیری و اقدام در سفر مشتری ارائه دهید.

۱۲. گزارش‌دهی و اندازه‌گیری نتایج

در نهایت، باید نتیجه‌های کار خود را اندازه‌گیری کنید تا اطمینان حاصل کنید که KPIها به هدف نزدیک می‌شوند و استراتژی شما موثر است.

 


محتوای مرتبط


ثبت نظر


دیدگاه شما

در حال حاضر دیدگاهی برای این محتوا ثبت نشده است